Vi har anslutit oss till Idrottsuppropet #fairplay


På alla nivåer inom den svenska idrottsrörelsen, från yngsta ungdomslag till landslag, pratar vi mycket om fair play det vill säga ärligt och rent spel. Utifrån ovanstående så vill idrottsrörelsen höja sin röst och säga: Vi tycker att den inhumana behandlingen av ensamkommande varken är schysst eller bygger på fair play.

Därför har idrottsprofiler, föreningar och förbund ställt sig bakom Idrottsuppropet #fairplay.

Vi uppmanar idrottare på alla nivåer - lag, föreningar och enskilda - att ta ställning. Vem vill du vara?

För medmänsklighet, solidaritet och fair play hoppas vi att ni vill ansluta till Idrottsuppropet #fairplay.

Idrottsuppropet #fairplay bygger på principer om allas lika värde och mänskliga rättigheter och är partipolitiskt obundet.

Idrottsrörelsen är en naturlig mötesplats mellan individer, en plats där vi möts oavsett bakgrund och erfarenheter. Idrotten har fått och tagit en aktiv roll i arbetet med att välkomna och inkludera personer som kommit nya till Sverige. Många som kommit till våra föreningar är ensamkommande ungdomar från världens alla hörn. De har blivit en självklar del i laget, i träningsgruppen, i föreningen. Vi har sett dem utvecklas, kämpa, skratta, heja och lyckas med moment de tränat på. Idrotten har betytt otroligt mycket för våra enskommande ungdomar och är ett andningshål under asylprocessen; en plats för trygghet och liv.

För er som vill stötta uppropet personligen: gå in och gilla #vistårinteut på Facebook: https://www.facebook.com/vistarinteut/

Vi uppmanar fler föreningar att ställa sig bakom IDROTTSUPPROPET #fairplay och stå upp för mänskliga rättigheter. För att ansluta er kan ni skicka ett mail till kinna.skoglund@gmail.com.

Här kan ni läsa mer om uppropet och vilka som anslutit sig
Aftonbladet: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/bKnEXl/idrottsuppropet-vill-stoppa-utvisningarna
Kalla har anslutit sig: https://www.aftonbladet.se/a/ddmmaj
KFUM: https://framtidenjustnu.se/idrottsuppropet-fairplay/
Mynewsdesk: https://www.mynewsdesk.com/se/number-vistaarinteut/blog_posts/idrottsuppropet-66832